۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۰:۲۲

مدرسه سازی در لرستان نیازمند حضور فعال خیرین است

مدرسه سازی در لرستان نیازمند حضور فعال خیرین است

خرم آباد - خبرگزاری مهر: به رغم برچیده شدن مدارس کپری در لرستان وضعیت مدارس تخریبی این استان مطلوب نیست و استاندارد سازی مدارس لرستان در همه شهرستانهای این استان نیازمند توجه ویژه دولت و حمایتهای خیرین مدرسه ساز است.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، رئیس سازمان آموزش و پرورش استان لرستان در همایش خیرین مدرسه ساز مقیم تهران در لرستان اظهار داشت: هنوز هم مدارسى در لرستان داریم که هر چند اسمشان کپرى نیست اما مقاومت در مقابل یک زلزله دو ریشترى را هم ندارند.

علی ماکنعلی خطاب به حاضران در همایش افزود: به رغم همه تلاشى که نظام در 30 سال گذشته و به خصوص در دولت نهم انجام داده است باز هم در بحث فضاهاى آموزشی مان در استان لرستان مشکل اساسى داریم.

تنها 20 درصد مدارس تخریبی لرستان بازسازی و مقاوم سازی شد

رئیس سازمان آموزش و پرورش لرستان

وی با بیان اینکه از سال 57 تا سال 84 دولت مبلغ 123 میلیارد تومان در بحث ساخت و ساز فضاهاى آموزشى هزینه کرده است، یادآور شد: این در حالی است که دولت با همت مجلس از محل تخریب و بازسازى چهار هزار میلیارد تومان را برای بازسازی مدارس تخصیص داد که در این زمینه سهم استان لرستان حدود 151 میلیارد تومان اعتبارات ملى، استانى و کمک خیرین بود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استان لرستان با بیان اینکه با صرف اعتبارات اختصاص داده شده توانسته ایم 20 درصد از مدارس تخریبى لرستان را بازسازى یا مقاوم سازى کنیم، خاطرنشان کرد: با این حال هنوز نیز بخش اعظمى از مدارس ما مشکل دارند و با وجود اینکه بیش از260 مدرسه کپرى شناسایى و برچیده شدند هنوز نیز مدارسى داریم که هرچند اسمشان کپرى نیست اما مقاومت در مقابل یک زلزله دو ریشترى راهم ندارند.

ماکنعلی ابراز امیدواری کرد که خیرین مدرسه ساز با حضور و مشارکت فعال خود این سازمان را در بازسازی و نوسازی مدارس تخریبی کمک کنند.

مدارس لرستان با استانداردهای کشور فاصله دارد

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز در این مراسم اظهار داشت: در حال حاضر هنوز هم یک سوم مدارس کشور دو نوبته هستند.

    

مرتضی رئیسی با بیان اینکه ظرف 10سال کمکهاى خیرین مدرسه ساز 35 برابر شده است، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 18 هزار نفر خیر حقیقى و حقوقى در کشور وجود دارد که با احتساب خانواده هاى آنها جامعه خیرین در کشور بیش از 90 هزار نفر هستند.

وی با بیان اینکه خیرین مدرسه ساز تاکنون بیش از 80 هزار کلاس درس در قالب 14 هزار پروژه ساخته اند، خاطرنشان کرد: در سال 84 براساس آمار بیش از 132 هزار کلاس تخریبى در کشور وجود داشت و حدود 126 هزار کلاس نیازمند مقاوم سازى در کشور داشتیم.

وی ادامه داد: با توجه به این امر دولت اهتمام کرد، مجلس کمک کرد و با تصویب قانون تخریب و بازسازى و مقاوم سازى بزرگترین کارعمرانى درتاریخ آموزش و پرورش کشوربه وقوع پیوست.

رئیسی با اشاره به افزایش اعتبارات این سازمان در دولت، بیان داشت: اعتبارات عمرانى وزارت آموزش و پرورش در بخش دولتى در دولت نهم در مقایسه با دولت های قبل سه و نیم برابر شده و از 475 میلیارد تومان در سال 84 به هزار و500 میلیارد تومان در سال 87 رسیده است.

وی با اشاره به افزایش جمعیت دانش آموزی در بعد از انقلاب، عنوان کرد: با کمک دولت و خیرین مدرسه ساز مدارس سه شیفته و چهار شیفته موجود در کشور حذف شدند اما هنوز یک سوم مدارس کشور دو شیفته هستند.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور خطاب به خیرین حاضر در همایش یادآور شد: بدانید استان لرستان هنوزهم با استانداردهاى کشور فاصله دارد و بر اساس برآوردى که ما داریم استان لرستان نیازمند این است که در بخش عمران آموزش و پرورش و در بخش ساخت وساز فضاهاى آموزشى و پرورشى توجه بیشترى به آن شود.

تعهد خیرین مدرسه ساز از مرز 10 هزار میلیارد ریال خواهد گذشت

رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز کشور نیز در این همایش پیش بینی کرد: تعهد خیرین مدرسه ساز در سال جاری از 10 هزار میلیارد ریال فراتر رود.

محمدرضا حافظی اظهار داشت: فعالیت جامعه خیرین مدرسه ساز در کشور از 11 سال پیش با فعالیت تعداد انگشت شماری از خیرین آغاز شد.

وی عنوان کرد: این در حالی است که امروز بیش از 100 هزار نفر از خیرین مدرسه ساز در این امر مشارکت دارند.

رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور با بیان اینکه در اولین سال تاسیس این مجمع 170 میلیارد ریال از سوی خیران جمع آوری شد، خاطرنشان کرد: هر سال که ازعمر این تشکل خیراندیش می گذشت 100 درصد رشد و شکوفایى آن راشاهد بودیم به طوری که در سال 86 رقم تعهد خیرین به سه هزار و 250 میلیارد تومان رسید و در سال گذشته نیز این رقم به بیش از شش هزار و 130 میلیارد ریال افزایش یافت.

            

حافظی ابراز امیدواری کرد که میزان تعهد خیرین مدرسه ساز در سال جاری از مرز 10 هزار میلیارد ریال عبور کند.

وی لرستان را از جمله استانهای موفق کشور در این زمینه ارزیابی کرد که توانسته است 100 درصد اعتبارات را جذب کند و افزود: در سال گذشته استان خوزستان از نظر رقم بالاترین کمک خیرین مدرسه ساز را در میان دیگر استانهای کشور با 780 میلیارد ریال به خود اختصاص داد.

رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز کشور ادامه داد: دومین استان در زمینه کمک خیرین مدرسه ساز در سال گذشته استان تهران بود که با کمک 770 میلیارد ریالی خیرین مدرسه ساز در این جایگاه قرار گرفت.

حافظی با بیان اینکه سومین استان کشور در این زمینه استان خراسان رضوى بوده است، یادآور شد: محرومترین استانها در میان استانهای کشور از نظر کمک خیرین مدرسه ساز استانهاى خراسان شمالى، کهکیلویه و بویراحمد و ایلام بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت مشارکت حداکثری مردم در زمینه ساخت مدرسه تاکید کرد و خبر داد: با دستور ریاست جمهوری تصویب شد که در سال تحصیلى آینده مدارس خیرساز به صورت هیئت امنایى اداره شوند که در این صورت جامعه خیرین علاوه برمدرسه سازى، هدف مدرسه دارى را نیز در وظایفش خواهد داشت.

کد خبر 872963

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha